26 Kasım 2010 Cuma

Elektrik Borç Sorgulama - Elektrik Faturası Öğrenme

Elektrik Borç Öğrenme, Elektrik Faturası Öğrenme,Elektrik Borcu Sorgulama


Elektrik borcunuzu - Faturanızı öğrenmenin birkaç yolu var. Bunlarda birtanesi internetten Elektrik Borç Sorgulama sitelerinden Elektrik Borç Sorgulama sı yapmaktır.Diğer bir yöntem ise BEDAŞ Mobil Bilgi Servisine üye olmanız halinde, cep telefonunuza bilgiler sms olarak gönderilmeye başlanacaktır.Ama bu yöntem Elektrik Borç Sorgulama sından biraz daha uzun ve sıkıcıdır benim tavsiyem internetten Elektrik Borç Sorgulama sı yapmanızdır. Elektrik Borç Sorgulama sı yapmak için alttaki sorgula butonuna tıklayınız.

Kredi Kartı Borcu Sorgulama ve Öğrenme

Kredi Kartı Borcu Sorgulama - Kredi Kartı Borcu Öğrenme - K.kartı borcu sorgulama.
Kredi Kartı Dönem Borcumu Nasıl Öğrenirim?

Kredi kartı başvurusu yaptığınızda size kartla birlikte kredi kartınızın son kullanma tarihi, ekstre tarihi, son ödeme tarihi gibi bilgiler verilir. Şayet hiçbir ek sözleşme imzalamadıysanız, her ay hesap kesim tarihinde borcunuz hesaplanarak adresinize ekstreniz postalanır.



Ekstreni bilgilerinizi incelediğinizde hangi günlerde nereden kaç liralık alışveriş yaptığınızı ve toplam ödemeniz gereken tutarı görürsünüz. Eğer ekstrede yer alan bütün borcu son ödeme tarihine kadar öderseniz, kullandığınız kredi tutarını ödemiş sayılırsınız ve kredi kartı borcunuza faiz işlemez. Eğer borcunuzun %20’sini yani minimum tutarını öderseniz, kredi kartınızı kullanmaya devam edersiniz ancak borcunuzun ödemediğiniz kadarki kısmına yüklü bir faiz işler. Eğer borcunuzu hiç ödemezseniz banka tarafından hakkınızda yasal işlem başlatılır.

Kredi Kartı Anlık Borcumu Nasıl Öğrenebilirim?

Ancak diyelimki borcunuzu ekstreniz gelmeden takip etmek istiyorsunuz ya da eksteniz adresize ulaşmadığı için borcunuzu öğrenemediniz. Borcunuzu öğrenmek için başvurucağınız en kolay yol bankaların müşteri hizmet hatlarıdır. Bu numaraları aradığınızda karşınızı çıkan sesli yanıt sisteminde tuşlama yaparak veya müşteri temsilcilerine direk bağlanarak kredi kartı borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Kredi kartı borcunuzu öğrenmek bir diğer yöntem de bankaların internet şubeleri. Banka tarafından size verilen kullanıcı kullanıcı adı, hesap no ve şifreyi kullanarak internet şubesine giriş yaparak kredi kartı borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Ancak internet bankacılığı kullanabilmeniz için çoğunlukla ilgili bankada hesap açtırmanız ve bireysel müşteri sözleşmesi imzalamanız gerekiyor. Eğer bireysel müşteri değilseniz ilgili bankanın bir şubesine giderek sözleşme doldurabilir ve internet bankacılığı kullanmak için gerekli olan hesabın açılmasını talep edebilirsiniz.

Eğer bunları uygulamakta zorlanıyorsanız, internette “kredi kartı borcu öğrenme” diye arama yapmak yerine müşterisi olduğunuz bankanın şubesini her ay düzenli olarak ziyaret ederek borcunuzu öğrenmek istediğinizi talep edin. Unutmayınki borcunuzun tamamını zamanında ödemek, hem düzenli faiz işlemesi sonucu altında ezileceğiniz borçlar altında kalmanızı engelleyecek, hem de size gerek taksit gerek de ekstra puan kazandırarak avantajlı bir alışveriş imkanı sağlayacaktır.

Kredi Kartı Borcunu Öğrenmek ve Sorgulamak İçin Aramamız Gereken Banka İsimleri ve Müşteri Hizmetleri Tel Numaraları

Anadolubank Worldcard borcunuzu öğrenmek için 444 555 0 nolu telefonu arayabilirsiniz

Akbank Axess ve Wings kartları borçlarınızı sorgulamak için 444 25 25 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Bank Asya AsyaCard borcunuzu sormak için (216) 4444 888 - (216) 4444 888 nolu nolu telefonu arayabilirsiniz.

Citibank Citi Kart borç bilgilerinizi öğrenmek için 444 0 500 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Denizbank Miles&More, Sea&Miles kartları borçlarınızı sorgulamak için 444 0 800 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Finansbank Cardfinans borcunuzu sormak için 444 0 900 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Fortis Ideal Kart borcunuzu sorgulamak içi 444 0 144 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Garanti Bonus Kart borç bilgilerinizi öğrenmek için 444 0 333 nolu telefonu arayabilirsiniz.

HSBC Advantage Card borcunuzu sormak için 444 0 111 nolu telefonu arayarak sesli yanıt sisteminde sırasıyla 1, 7 ve 4 numaralı adımları izleyin.

İş Bankası Maximum Kart borcunuzu sorgulamak için 444 02 02nolu telefonu arayabilirsiniz.

Oyakbank Maximum Kart borç bilgilerinizi öğrenmek 444 0 600 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Şekerbank Şeker Kart borcunuzu sormak için 444 7878 nolu telefonu arayabilirsiniz.

TEB Bonus Kart borcunuzu sorgulamak için 444 0 666 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Vakıfbank Kredi borç bilgilerinizi öğrenmek için 444 0 724 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Yapı Kredi World Card borcunuzu sormak için 444 0 444 nolu telefonu arayabilirsiniz.
Alıntı

Paylaş

24 Kasım 2010 Çarşamba

Kredim Red edildi Ne Yapmalıyım.

Kredim Red edildi,Kredim Kabul Edilmedi,Nasıl Kredi Alırım.




Kredinizin Reddedilmesinin Sebepleri
Bunun eşitli sebepleri vardır. Ve kredi başvurunuzun da neden reddedildiği konusunu merak edip durmanıza da kesinlikle gerek yok.yasalar borç verenin kredi başvurusunu reddetme nedenlerini yazılı olarak bildirmelerini zorunlu kılmaktadır.Borç verenler genelde size kredi teklif etme konusunda oldukça isteklidirler ve kredi hususunda isteklerinizi gerçekleştirebilmek için her şeye başvururlar.Fakat en istekli borç verenin bile kredinizi reddetmek dışında bir şey yapamayacağı durumlar da vardır. Yine de söz konusu olan onun parasıdır ve şu durumlarda riske girmez. Yazının devamı 



Parasal Kaynaklarınız Yetersizse: Bir kredi vermeden önce borç verenler kredi değerliliğini ortaya çıkarabilmek için borçlunun mali durumunu titizlikle kontrol ederler. özellikle borç verenler borçlunun peşinat ve devir masraflarını karşılayacak yeterli gelire sahip olduğundan emin olmak isterler.Geliriniz Yetersizse: Borç verenler yeterli para kazanmadığını hissettikleri insanlara para bağışlama konusunda oldukça titizdirler. Aylık geliriniz kredi hayalinize ulaşıp ulaşmama konusunda oldukça önemli bir rol oynar. özellikle ipotek miktarınız aylık gelirinizin yaklaşık %28 ini aşıyorsa borç verenler siz kredi vermede sorun çıkaracaklardır. Birikmiş borç miktarınızla birlikte ipotek miktarınız ve çeşitli taksit ödemeleriniz aylık gelirlinizin %50sini aşıyorsa geliriniz yetersiz olarak adlandırılabilir.

Boğazınıza Kadar Borca Battıysanız: Kredi verenler borç batağında olduğunuzu düşünürlerse kredi isteğiniz karşısında olumsuz bir tutum izleyebilirler. Kredi onay işlemlerindeki reddin ilk sebebi boçlunun sayısız kredi kartı ve kredi hesaplarının büyük miktarda borcu olmasıdır. Kredi hesaplarınız limitlerinin sonuna dayandıysa da kredinizin reddedileceğinden emin olabilirsiniz.

Kötü Bir Kredi Geçmişiniz Varsa: Kötü kredi geçmişi kredi başvurularının reddedilmesinin bir başka başlıca sebebidir. Kredi verenler düzensiz bir kredi geçmişi olan ve parayı oldukça düzensiz ödemekle nam yapmış potansiyel borçlulara karşı bir hayli temkinlidir. Bankaya ödenecek vergiler ve iflas da kesinlikle sizi bu mücadelenin dışında bırakacaktır. En anlayışlı kredi veren bile kötü bir kredi kaydına tolerans göstermeyecektir. O yüzden kötü kredi kaydı engeline takılmamak için iyi mali alışkanlıklarınız olması gerektiğini aklınızda bulundurmalısınız.

Kredi Değer liliğiniz Çok Düşükse: Kredi miktarının oranı ve mülkün tahmini değeri hiç bir zaman mülkün alım fiyatından düşük olmamalıdır. Bu durumda kredi veren kredinizi onaylamaz. Sigortacıdan alacağınız para miktarı onaylamaya izinli olduğu miktardan yüksekse veya alım değerinin %90-100 üne eşit bir kredi istediyseniz kredi veren sınır koyabilir.

Kredi Talebiniz Reddedilirse Ne Yapacaksınız: Kredi Talebiniz Reddedilirse Ne Yapacaksınız: Bir kez reddedilmeniz dünyanın sonu demek değildir. Biraz önlem alarak ve parasal konularda ihtiyatlı davranarak kredi şansınızı arttırabilirsiniz. Bu kredi sayınızı önemli ölçüde arttıracak ve böylelikle bu süreçte kredi değerliliği göstermiş olacaksınız.
Eğer kredi başvurunuz kötü kredi geçmişinizden ötürü reddedildiyse son çare olarak ikinci bir ipotek düşünebilirsiniz. İkincil ipotek borç veren kimse gösterilecek bir kredi geçmişi olmayan ya da gelir kaynağına sahip olmayan insanlara para veren kişidir. Fakat bu seçeneği düşünüyorsanız bunun daha yüksek faiz oranları ve devir masrafları olduğunu unutmamanız gerekir.
Krediniz reddedildiyse ümidiniz kırılmasın. Eğer borç vereninizin size karşı çok katı olduğunu düşünüyorsanız sizden çok fazla şey istemeden parasal destek sağlayacak başka borç verenler arayabilirsiniz. Genellikle borç verenler ödünç vermek isterler ve kredi borçlarını ödemeyenlere karşı yumuşak olarak bilinenler bile vardır.
Krediniz reddedildiyse endişelenmeyin. Her zaman kendinizi bu durumdan kurtaracak ve çabalarınıza değecek bir kredi almanızı sağlayacak yöntemler vardır.

Elektrik Borç Sorgulama - Elektrik Faturası Öğrenme.

Elektrik Borç Öğrenme, Elektrik Faturası Öğrenme,Elektrik Borcu Sorgulama

Elektrik Borç Sorgulama - Elektrik Faturası Öğrenme

Elektrik Borç Sorgulama



21 Kasım 2010 Pazar

Key ödemeleri Sorgulama

Key ödemeleri Sorgulama



11 Kasım 2010 Perşembe

TAPU KAYDI SORGULAMA - İSME GÖRE - TC KIMLIK ILE

TAPU SORGULAMA
Tapu Sicil Sorgulama
Tapu Sicil Bilgileri

Tapu Bilgileri

Gayrimenkul Sorgulama
Gayrimenkul Bilgileri Sorgulama
TC Kimlik No ile Tapu Sorgulama
İnternetten Tapu Sorgulama
Netten Tapu Sorgulama



Taşınmazlara ait bilgi ve belgeler, Medeni Kanunun 1020. maddesi ( "Tapu Sicilleri herkese açıktır. İlgilisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfanın ve bilgilerinin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesi veya örneklerinin verilmesini isteyebilir.. " hükmü ve yine Tapu Sicil Tüzüğünün 101. maddeleri gereğince sadece ilgilisine verilebilir.



Taşınmazınızın kayıtlı olduğu Tapu Sicil Müdürlüğüne taşınmazın ilgilisi olduğunuzu ortaya koyan belgelerle birlikte müracaat ederek ilgilisi olduğunuzun tesbiti halinde taşınmazınız ile ilgili bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz.

Yukarıda açıklanan nedenlerle:

İnternet üzerinden başkalarına ait gayrimenkullerin bilgilerine ulaşmanız mümkün değildir.

İnternet üzerinden yalnızca kendinize ait taşınmaz bilgilerine, size verilecek bir kullanıcı adı ve şifre ile ulaşabilmeniz için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları (TAKBİS) devam etmektedir. Bu tür sorgulama henüz TAKBİS uygulamasına geçmiş il ve ilçelerdeki taşınmazlar için geçerlidir.