28 Aralık 2010 Salı

Blogger Sayfalarına Erişim Sorunu ve Çözümü

Blogger|Blogger Sayfalarına Erişim Sorunu | Blooger için aldığımız domainler açılmıyor




       Bildiğiniz gibi 28/10/2010 itibarıyla Özel etki alanı olan bloglar yani bloggere yönlendirdiğimiz domainlerimizle kurduğumuz blog'larımıza Türk telekom tarafından erişim  engellendi. Bende bilmeyen arkadaşlar için blog'larını tekrar nasıl açacaklarını yazmak istedim. İşte cözüm. Öncelikle domain aldığınız domain şirketinden kontrol panelinize girin ve Engellenen DNS lerinizi aşşağıdaki DNS ler ile değiştirin yarım saat sonra açıldığını göreceksiniz.


            sitenizinismi.com             74.125.93.121
            mail.sitenizinismi.com    74.125.93.121            www.sitenizinismi.com   74.125.93.121

25 Aralık 2010 Cumartesi

Kredi karti borcumu ödeyemiyorum-Çok borcum var - Borcumu Ödeyemiyorum

Kredi karti borcumu ödeyemiyorum-Çok borcum var - Borcumu Ödeyemiyorum
BORCUM VAR - ÇOK BORCUM VAR - BORCUMU ÖDEYEMİYORUN - BORCUMU ÖDEMEK İSTİYORUM

Evet arkadaşlar bu yazımda gırtlağına kadar borca batmış arkadaş larıma nacizane önerilerim olacak.




1-Öncelikle sakin olun - sakin olun ve neler yapabileceğinizi düşünün,
2-Bir müddet borç larınızdan ve diğer sorunlarınızdan zaklaşın ve sinirlerinize hakim olun.

3-Asla telofonunuzu kapatmayın ve alacaklılarınızla sürekli temasta olun .Hatta onlar aramadan siz onları arayıp konuşun ve onlara ufakta olsa bi ödeme yapacağınızı ama şu anada daha fazlasını yapamayacağınızı söyleyin.
4-Alacaklılarınızla pazarlık yapın borcunuzun yarısını teklif edin,buna bankalar ve icra avukatları da dahil. Yani topu onların kucağına atın.
5-Etrafınızdakilere özellikle paralı arkadaş ve akrabalarınıza çok kötü durumda olduğunuzu belli etmeyin.


psikolog - Tarkan arı

ruhsatım kayboldu - çalındı ne yapmalıyım

ruhsatım kayboldu - çalındı ne yapmalıyım?


araç ruhsatı - ruhsatım kayboldu - araç ruhsatım kayboldu -ruhsatım çalındı - araç ruhsatım çalındı - ruhsat zayii işlemler


şimdi araç ruhsatını kaybeden veya araç ruhsatını çaldıran arkadaşlara işlemlerini hızlı ve konuya hakim bir şekilde en kısa sürede nasıl ruhsatlarını çıkarması gerektiğini analatıcam yanlız yinede bunun için en az 2 gününüzü ayırmanız gerekir benim zamanım değerli diyorsanız bu arkadaşlarda tanıdığı bildiği en yakın trafik müşavirine gitmeleri gerekir tanıdığınız bir trafik müşaviri yoksa ben size bu işlerde hızlı güvenilir geniş kadrolu bir trafik muşaviri önerebilirim akbay trafik muşavirliği tel:212 555 39 39 dan arayıp tek bir vekaletle bütün işlerinizi yapabilir ama benim zamanım bol ben kendi işimi kendim görürüm diyenler şimdi yazıcaklarımı sırasıyla dikatli okuyup ve uygulasınlar
1.aracınızın ruhsatını kaybettiğiniz veya çaldırdığınıza en yakın karakola gidip karakol tutanağı veya noterden ruhsatlarınızın kaybolduğana veya çalındığına istinaden sorumluluğun kendizde olduğuna dahil bir tahütname
2.aracınız bilgilerinize istinaden 2 adet EK1 formu yazdırılması EK1 forumlarına alınacagı yer (şöförler cemiyeti,trafik müşavirleri)
3.ek1 forumları sigorta ve arcınızın borcu olmamamsı şartıyla muayene istasyonlarından randevu alıp arcınızı muayene etirmeniz gerekir 
4.ruhsatı kaybolan veya çalınan aracınızın muayenesini yaptırdıktan sonra ikametinize an yakın trafik tescil müdrlüğüne  yukarda belirttiğim tüm belgelerle beraber araç sahibinin bizzat kendisi veya vekaleten baktığı vekili müracat edecek hepsi bukadar (  o kadarda kolay değilmiş dimi)


   Gökhan CANBAYRAKTAR

24 Aralık 2010 Cuma

Ehliyetim Kayboldu Ne Yapmalıyım | Ehliyetimi kaybettim Ne yapmalıyım | Ehliyetimi kaybettim Ne yapabilirim | Ehliyetim Çalındı Ne Yapmalıyım.

Ehliyetim Kayboldu Ne Yapmalıyım | Ehliyetimi kaybettim Ne yapmalıyım | Ehliyetimi kaybettim Ne yapabilirim | Ehliyetim Çalındı Ne Yapmalıyım.Ehliyetimi kaybettim

   Hiç bir şey yapamazzınız oturup ağlayın. Şaka şaka İnsanlar ehliyetini kaybedince haklı olarak çok üzülürler ve her önüne gelene EHLİYETİM'İ KAYBETİM NE YAPICAM, NERDEN ALICAM gibi sorular sorarlar.Sakin olun ehliyetinizi kaybettiniz diye okadar da üzülmeyin.Şimdi size İstanbulun en tecrübeli trafik müşavirlerinden ŞAHİN ÖZAY'IN kaleminden ne yapmanız gerektiğini adım adım analtacağım.



      1.semtinizdeki en yakın karakoldan kaybolduğuna dair tutanak tutturun.
      2.45. yaş ve üzerinde iseniz herhangi bir sağlık kuruluşundan sağlık raporu alın.
      3. En Yakın Emniyet müdürlüğü trafik tescil bölümüne müracatla aşşağıdaki belgeleri getirerek yeni ehliyetinizi alabilirsiniz.

   2. adet formatlara uygun resim.
   eski ehliyetinizde kan grubunuz yazmıyorsa kan grubu kartı
   parmak iziniz alınacak.
   63 .TL Ehliyet kartı parası ödenecektir.

22 Aralık 2010 Çarşamba

TC Kimlik No Sorgulama, Vatandaşlık Numarası, TC Kimlik Numarası Öğrenme

TC Kimlik No Sorgulama, Vatandaşlık Numarası, TC Kimlik Numarası Öğrenme ,TC Kimlik No Sorgulama, Vatandaşlık Numarası, TC Kimlik Numarası Öğrenme,TC Kimlik No Sorgulama, Vatandaşlık Numarası, TC Kimlik Numarası Öğrenme,TC Kimlik No Sorgulama, Vatandaşlık Numarası, TC Kimlik Numarası Öğrenme,TC Kimlik No Sorgulama, Vatandaşlık Numarası, TC Kimlik Numarası Öğrenme,TC Kimlik No Sorgulama, Vatandaşlık Numarası, TC Kimlik Numarası Öğrenme,TC Kimlik No Sorgulama, Vatandaşlık Numarası, TC Kimlik Numarası Öğrenme,TC Kimlik No Sorgulama, Vatandaşlık Numarası, TC Kimlik Numarası Öğrenme http://derdetacir.blogspot.com
TC Kimlik Numarası Sorgulama



20 Aralık 2010 Pazartesi

Mehil Belgesi - Mehil Belgesi Örneği

Mehil Belgesi - Mehil Belgesi Örneği



.................................  tarafından  aleyhinize istihsal edilmek üzere dairemize ibraz olunan
...........................    Mahkemesi'nin    .........   tarih   ve ...........  sayılı  ilamını  tehiri  icra talepli temyiz etmiş ve borca yeter   miktarda   mercice  kabul  edilmiş  teminat  mektubunu  getirmiş olduğundan  temyiz  mahkemesinden  tehiri  icra  kararı  getirmek  üzere IIK'nun  36.  Maddesi  gereğince tebliğ tarihinden itibaren 45 gün mehil verilmiştir.

        Bu  müddet içerisinde tehiri icra kararı getirmediğiniz takdirde takibe devam olunacağı tebliğ olunur.


                                                     İcra Müdür Yrd.

Ailenin Korunması İçin Cumhuriyet Savcılığına Şikayet - Dilekçe Örneği

Ailenin Korunması İçin Cumhuriyet Savcılığına Dilekçe Örneği - Cumhuriyet Savcılığına Şikayet


CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞISAYIN MAKAMI'NA

ŞİKAYETÇİ EŞ :.......

VEKİLİ :.......

KARŞI TARAF :.......

KONU : 4320 Sayılı Yasa Gereğince Gerekli Tedbirlerin Alınması

SUÇ TARİHİ :.......

AÇIKLAMALAR : Müvekkilimiz ile karşı taraf şikayet olunan eş ....... tarihinden beri evli olup evlilik kayıtları, ....... İli, ....... İlçesi, ....... Mahallesi, ....... Cilt No, ....... Aile Sıra No ve ....... Sıra Nodadır. Tarafların bu evliliklerinden ../../.... doğumlu ....... isimli çocukları bulunmaktadır.

Davalı eş evlilik birliğinin kendisine yüklediği edimleri yerine getirmemekte olup müvekkilimiz kendisine bunu hatırlattığında ise şiddete başvurmaktadır. Davalı eve gece geç vakitlerde alkollü olarak gelmekte olup müvekkilimizi ve çocuğunu dövmektedir. Buna ilişkin doktor raporları ektedir.

Bu nedenlerle 4320 Sayılı Yasa uyarınca Makamınızdan şikayet olunan eş aleyhine gerekli tedbirlerin alınması için bu başvurunun yapılma zorunluluğu doğmuştur.

H. NEDENLER : 4320 Sayılı Yasa ve İlgili Mevzuat

DELİLLER : Doktor raporları, Nüfus Kaydı, tanık beyanları vs.

İSTEM SONUCU :Arz edilen nedenlerle gerekli yasal kovuşturma yapılarak 4320 SY uyarınca şikayet olunan eş hakkında aile içi şiddetin doğmaması için gerekli tedbir kararının verilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz........

ŞİKAYETÇİVEKİLİ .......

15 Aralık 2010 Çarşamba

YÖK TEZ TARAMA

YÖK TEZ BULMA - YÖK TEZ TARAMA - TEZ TARAMA - TEZ BULMA


Yüksek öğretim Kurulu - YÖK'ün resmi sitesindeki Ulusal Tez merkezi sayfası yoluyla "YÖK Tez Taraması" yapabilirsiniz. YÖK Ulusal Tez Merkezi arşivinde bulunan tezlerden, yazarları tarafından "çoğaltması ve yayımı için izin" verilmiş olan tezler tam metin (pdf) olarak araştırma hizmetine açılmıştır. Diğer tezler, yazarlarından izin alınarak erişime açılmaktadır. "YÖK Tez Tarama" işlemi için sisteme üye olup, üye girişi yapılması gerekmektedir. YÖK Tez Tarama Merkezi için aşşağıdaki linklere tıklayınız.
YÖK TEZ BULMA - YÖK TEZ TARAMA - TEZ TARAMA - TEZ BULMA

14 Aralık 2010 Salı

2011 Memur Zam Oranları




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011'deki zam oranını açıkladı
Memura Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere %4'er zam verildi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 bütçesini, ''seçim değil, istikrar bütçesi'' olarak nitelendirerek, ''Seçim ekonomisi uygulamıyoruz. Seçim bütçesi hazırlamıyoruz. Bundan önceki 8 yıllık bütçe karnesinde olduğu gibi 2011 bütçesi de mali disiplin anlayışı çerçevesinde hazırlandı'' dedi.
Şimşek, 2011 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısını, TBMM Genel Kuruluna sundu.
2011 yılı bütçesinin reel kesimi destekleyen bir bütçe olduğunu belirten Şimşek, 2010 yıl sonu itibarıyla, esnaf ve sanatkara kullandırılan düşük faizli kredi için bütçeden sağladıkları 150 milyon lira faiz sübvansiyonunu, 2011'de yüzde 118 oranında artırarak 327 milyon liraya çıkardıklarını söyledi.
Bakan Şimşek, esnaf ve sanatkarlara 2002'de Halk Bankası aracılığıyla 153 milyon lira kredi kullandırılırken, bu tutarın eylül sonu itibarıyla 3,3 milyar liraya yükseldiğini ifade etti.
Bu bütçenin kamu görevlilerini ve emeklileri gözeten bir bütçe olduğunu dile getiren Şimşek, kamu görevlilerinin maaşlarında ocak ve temmuz aylarında yüzde 4'er oranında artış sağlanacağını bildirdi. Şimşek, yapılacak artışlar sonucunda; 2010 yılı Aralık ayında aile yardımı ödeneği dahil en düşük memurun bin 300 lira olan net maaşının 2011 yılı Ocak ayında bin 454 liraya, Temmuz ayında ise bin 532 liraya yükseleceğini bildirdi.
Ortalama memur maaşının da 2011 yılı Ocak ayında bin 717 liraya, Temmuz ayında ise bin 793 liraya yükseleceğini belirten Şimşek, böylece 2011 yılında ortalama devlet memuru aylığında yüzde 13,7 oranında artış yapılmış olacağını söyledi.
Şimşek, işçi, esnaf ve tarım sigortalısı emeklilerine ödenen aylık ve gelirlerin, Ocak 2011'de 60 liradan az olmamak üzere yüzde 4 oranında ve temmuz ayında ise yüzde 4 oranında artırılacağını anımsatarak, ''Geçmişteki popülist yaklaşımlar olmasaydı bugün emeklilerimize daha fazla imkan sağlayabilirdik'' dedi.

TC.Kimlik Numarasından Adres Bulma

Telefon Numarasından Adres Bulma -T.C. Kimlik Numarası'ndan Adres Bulma -Uydudan cep telefonu numarası yazarak adres bulma - Adres Bulma, Öğrenme






TC.Kimlik Numarasından Adres Bulma

Sanırım internette en çok aranan konulardan birisi de adres bulmaktır. Bir çok web ziyaretçisi bulmak istedikleri kişi veya kurumların iş veya ev adreslerini aramak ve bulmak için google arama yaparlar. Bu itibarla biz de aranan kişilerin adres bilgilerine nasıl ulaşabileceğiniz konusunda sade bir yazı oluşturmaya karar verdik. Adres bulma için aşağıdaki başlıklar size fikir verecektir.
TC.Kimlik Numarasından Adres Bulma:
Aranan kişinin TC.Kimlik Numarasını biliyorsanız, adresini bulmak için Yüksek Seçim Kurulu’nın http://www.ysk.gov.tr/ysk/index.html web adresinden arama yapabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi greken konu vatandaşlık numarasını doğru vermenizdir.
Ayrıca bu sayfada 18 yaşından küçükler ve seçmen kaydı olmayanların adreslerini bulmak mümkün değil. Çünkü YSK.nın sitesi sadece Seçme ve Seçilme Hakkı olanların bilgilerini tutuyor. Genel olarak ikametgah bilgilerine dayalı olan bu sistem daha çok ev adresi bulma için işe yarıyor. Şayet iş adresi bulmak istiyorsanız sitenin pek yararlı olacağını sanmıyoruz.
Ayrıca bu konudaki programlardan Buğra Ayan tarafından yapılmış “TC. Kimlik No yaz Adresi Bulsun” isimli adres bulma programı da YSK sitesinden veri çekerek, TC kimlik bilgilerine göre aranan adresi bulmak için ideal bir program. İlgili adres bulma programını indirmek için: http://www.bugraayan.com/tckimlik.rar

YURT DIŞINA ÇIKIŞ İZİN İSTEK FORMU

YURT DIŞINA ÇIKIŞ İZİN İSTEK FORMU
İstek, yurt, İzin, Yurt Dışına Çıkış İzin İstek Formu


İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

13 Aralık 2010 Pazartesi

PLAKA ZAYİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ



PLAKA ZAYİ DİLEKÇE ÖRNEĞİPLAKA ZAYİ




 Plakalarınız zayi olduğunda,   Aşşağıda size vereceğim Plaka zayi dilekçe örneği yle ilgili tescil kuruluşuna başvurabilirsiniz.







                                                                                                      26/11/2010

                     TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE/B.ÇEKMECE

             
KADIKÖY/İST  TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜN de Adıma kayıtlı (isminizi buraya yazın)  34 ---------- plaka sayılı aracımın Plakalarından tekini  zayi etmiş bulunmaktayım,
                  Yenisinin çıkartılarak verilmesini arz ederim.      26/11/2010

Marka     : ---------
Model     :-------------
Motor No :-------------
Şasi No   :-----------------

A D R E S :
                                                                                           Adı ve Soyadı
                                                                                                 (İmza
)

  

PLAKAM ÇALINDI - KAYBOLDU NE YAPMALIYIM

PLAKAM ÇALINDI - KAYBOLDU NE YAPMALIYIM


Eğer plakanız çalındı veya kaybolduysa yapmanız gereken işlemler sırasıyla şöyledir

Öncelikle Bağlı bulunduğunuz semtin karakoluna gidip plaka nızın çalındığına veya kaybolduğuna dair tutanak tutturun. Daha sonra bu tutanakla birlikte aracınızın bağlı bulunduğu Trafik Tescil müdürlüğüne aşşağıda örneğini vereceğim dilekçe,ruhsatlarınız,trafik sigortası poliçeniz ve kimlik fotokopinizle birlikte başvurunuz.

PLAKA ZAYİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ


TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE

Şubenizde adıma kayıtlı 34 ..... ...... plaka sayılı aracımın Trafik ve Tescil Belgesini/ Tescil plakalarını zayi etmiş bulunmaktayım,
Yenisinin çıkartılarak verilmesini arz ederim. ..../....../20...

A D R E S :
Adı ve Soyadı
(İmza)

Ehliyetimi kaybettim ne yapmalıyım

Ehliyetimi kaybettim - Ehliyetim Çalındı Kaybettim Ne yapmalıyım


2918 Sayılı Trafik Kanunu’na bağlı Yönetmeli’ğin 83.maddesinde; “Kaybedilen ve yıpranmış olan sürücü belgeleri, sahibinin beyanı esas alınarak bir dilekçe ile müracaatı üzerine, yenisi verilerek değiştirilir” denilmektedir.

 Kaybolan veya çalınan Ehliyetleri  çıkarmak için istenilen belgeler:

1- Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne hitaben dilekçe.
2- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (2 Adet)
3- 2 Adet vesikalık fotoğraf.
4- Sürücü belgesi kartı ücreti.

* Yıpranma veya kimlik değişikliğinden dolayı sürücü belgesi değişimi.

1-Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ne hitaben yazılmış dilekçe,
2-Nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı,
3-Kimlik değişikliği var ise değişikliği belirtir belge (Evlenme cüzdanı veya boşanma ilanı fotokopisi),
4-2 Adet fotoğraf,
5-Eski sürücü belgesi ,
6-Sürücü belgesi kartı ücreti.

İşten çıkarıldım param ödenmedi, ne yapmalıyım?

İşten çıkarıldım ne yapmalıyım- İşten çıkarıldım param ödenmedi ne yapmalıyım




Fiilen çalışmaya başladığınız anda SSK lılığınız da başlamış demektir.
Fazla detaya girmeden size birkaç yol önereceğim.
1- Patronunuzla görüşüp, paranızın hemen verilmesini, verilmemesi halinde bağlı olduğu SSK Bölge müdürlüğüne ve Bölge Çalışma Müdürlüğüne gerekli şikayetleri yapacağınızı söyleyin. İnşallah işe yarar.
2- İşe yaramaz ise, gerekli şikayetleri bir dilekçe ile, elinizdeki bilgi ve belgeleri de ekleyerek yapın.
Her iki kurumun müfettişleri gerekli incelemeyi yapıp rapor düzenleyecektir.
Bu aşamada, büyük ihtimalle işveren ödemeleri yapacaktır.
3- O da  yaramaz ise, ki yarayacağını düşünüyorum, dava yolu ile hakkınızı arayabilirsiniz. Bu safhaya kadar olan gelişmeler de lehinize delil olacaktır.

9 Aralık 2010 Perşembe

K. Kartı Borcu Öğrenme - K. Kartı Borcu Sorgulama

K.Kartı Borcu Öğrenme - K. Borcu Sorgulama
Kredi Kartı Borcu Sorgulama - Kredi Kartı Borcu Öğrenme - K.kartı borcu sorgulama.
Kredi Kartı Dönem Borcumu Nasıl Öğrenirim?


Kredi kartı başvurusu yaptığınızda size kartla birlikte kredi kartınızın son kullanma tarihi, ekstre tarihi, son ödeme tarihi gibi bilgiler verilir. Şayet hiçbir ek sözleşme imzalamadıysanız, her ay hesap kesim tarihinde borcunuz hesaplanarak adresinize ekstreniz postalanır.



Ekstreni bilgilerinizi incelediğinizde hangi günlerde nereden kaç liralık alışveriş yaptığınızı ve toplam ödemeniz gereken tutarı görürsünüz. Eğer ekstrede yer alan bütün borcu son ödeme tarihine kadar öderseniz, kullandığınız kredi tutarını ödemiş sayılırsınız ve kredi kartı borcunuza faiz işlemez. Eğer borcunuzun %20’sini yani minimum tutarını öderseniz, kredi kartınızı kullanmaya devam edersiniz ancak borcunuzun ödemediğiniz kadarki kısmına yüklü bir faiz işler. Eğer borcunuzu hiç ödemezseniz banka tarafından hakkınızda yasal işlem başlatılır.

Kredi Kartı Anlık Borcumu Nasıl Öğrenebilirim?

Ancak diyelimki borcunuzu ekstreniz gelmeden takip etmek istiyorsunuz ya da eksteniz adresize ulaşmadığı için borcunuzu öğrenemediniz. Borcunuzu öğrenmek için başvurucağınız en kolay yol bankaların müşteri hizmet hatlarıdır. Bu numaraları aradığınızda karşınızı çıkan sesli yanıt sisteminde tuşlama yaparak veya müşteri temsilcilerine direk bağlanarak kredi kartı borcunuzu öğrenebilirsiniz.

Kredi kartı borcunuzu öğrenmek bir diğer yöntem de bankaların internet şubeleri. Banka tarafından size verilen kullanıcı kullanıcı adı, hesap no ve şifreyi kullanarak internet şubesine giriş yaparak kredi kartı borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Ancak internet bankacılığı kullanabilmeniz için çoğunlukla ilgili bankada hesap açtırmanız ve bireysel müşteri sözleşmesi imzalamanız gerekiyor. Eğer bireysel müşteri değilseniz ilgili bankanın bir şubesine giderek sözleşme doldurabilir ve internet bankacılığı kullanmak için gerekli olan hesabın açılmasını talep edebilirsiniz.

Eğer bunları uygulamakta zorlanıyorsanız, internette “kredi kartı borcu öğrenme” diye arama yapmak yerine müşterisi olduğunuz bankanın şubesini her ay düzenli olarak ziyaret ederek borcunuzu öğrenmek istediğinizi talep edin. Unutmayınki borcunuzun tamamını zamanında ödemek, hem düzenli faiz işlemesi sonucu altında ezileceğiniz borçlar altında kalmanızı engelleyecek, hem de size gerek taksit gerek de ekstra puan kazandırarak avantajlı bir alışveriş imkanı sağlayacaktır.

Kredi Kartı Borcunu Öğrenmek ve Sorgulamak İçin Aramamız Gereken Banka İsimleri ve Müşteri Hizmetleri Tel Numaraları


Anadolubank Worldcard borcunuzu öğrenmek için 444 555 0 nolu telefonu arayabilirsiniz


Akbank Axess ve Wings kartları borçlarınızı sorgulamak için 444 25 25 nolu telefonu arayabilirsiniz.


Bank Asya AsyaCard borcunuzu sormak için (216) 4444 888 - (216) 4444 888 nolu nolu telefonu arayabilirsiniz.


Citibank Citi Kart borç bilgilerinizi öğrenmek için 444 0 500 nolu telefonu arayabilirsiniz.


Denizbank Miles&More, Sea&Miles kartları borçlarınızı sorgulamak için 444 0 800 nolu telefonu arayabilirsiniz.


Finansbank Cardfinans borcunuzu sormak için 444 0 900 nolu telefonu arayabilirsiniz.


Fortis Ideal Kart borcunuzu sorgulamak içi 444 0 144 nolu telefonu arayabilirsiniz.


Garanti Bonus Kart borç bilgilerinizi öğrenmek için 444 0 333 nolu telefonu arayabilirsiniz.


HSBC Advantage Card borcunuzu sormak için 444 0 111 nolu telefonu arayarak sesli yanıt sisteminde sırasıyla 1, 7 ve 4 numaralı adımları izleyin.


İş Bankası Maximum Kart borcunuzu sorgulamak için 444 02 02nolu telefonu arayabilirsiniz.


Oyakbank Maximum Kart borç bilgilerinizi öğrenmek 444 0 600 nolu telefonu arayabilirsiniz.


Şekerbank Şeker Kart borcunuzu sormak için 444 7878 nolu telefonu arayabilirsiniz.


TEB Bonus Kart borcunuzu sorgulamak için 444 0 666 nolu telefonu arayabilirsiniz.


Vakıfbank Kredi borç bilgilerinizi öğrenmek için 444 0 724 nolu telefonu arayabilirsiniz.


Yapı Kredi World Card borcunuzu sormak için 444 0 444 nolu telefonu arayabilirsiniz.

ARAÇ MUAYENESİ İÇİN RANDEVU ALMA

ARAÇ MUAYENESİ İÇİN RANDEVU ALMAARAÇ MUAYENESİ RANDEVU ALMA


ARACINIZA RANDEVU ALABİLMENİZ İÇİN ÖNCELİKLE BURAYA TIKLAYINIZ, DAHA SONRA AŞŞAĞIDAKİ ADIMLARI TAKİP EDİNİZ.
araba muayene randevusu almak, araç muayene randeve, araç muayene randevu almak, araç muayene randevusu almak, araç muayene randevusu almak istiyorum, muayene randevusu almak

TÜVTÜRK RANDEVU ALMA

Tüvtürk Randevu Nasıl Alınır? daha detaylı resimlerle anlatımı aşağıda bulunmaktadır.



Tüvtürk Araç Muayene Randevu Linki tıklandığında karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkmaktadır.
tuvturk-randevu
Bu ekranda yukarıda kırmızı elipsle çevrili olarak görüldüğü gibi "Yeni Randevu" tıklandığında karşımıza gelen ekranın alt tarafında aşağıdaki gibi "Yukarıda belirtilen maddeleri okudum, anladım ve kabul ediyorum" kutucuğunun altındaki "devam" tıklanır.
tuvturk-randevu-alma
Aynı şekilde bir bilgilendirme ekranı daha gelir ve ekranın alt tarafında yer alan "devam" tıklandığında karşımıza gelen aşağıdaki gibi ekranda Tüvtürk araç muayene randevusu alınacak aracın "Plaka No"su ve (sağda resimde görüldüğü gibi ruhsatın sağ altında yer alan) "Trafik Tescil Belgesi Seri No" su girilir.
tuvturk-arac-muayene-randevu
Yukarıdaki ekranda görüldüğü üzere resimdeki yazan kod girilerek "devam" tıklanır. Aşağıdaki ekranda "Adı Soyadı", "E-Posta Adresi", "T.C.Kimlik No", "Cep Telefonu" bilgileri doğru şekilde doldurulur.
tuvturk-randevusu
"Hizmet Modeli" Periyodik araç muayene için Genel Muayene seçili bırakılır. Araç tipinizi seçiniz. ( Otomobil ise seçili bırakabilirsiniz) . Son muayene geçerlilik tarihi seçimi için kutucuğun sağında bulunan takvim ikonu tıklandığında yukarıda görüldüğü gibi tarih seçimi takvim üzerinden yapılabilir. "Randevu Tarihi" bölümünü de aynı şekilde takvim üzerinden seçim yapılarak tarih belirlenir.
tuvturk-randevu-sistemi
Tarih bölümleri doldurulduktan ve randevu alınacak şehir seçildikten sonra yukarıda görüldüğü gibi "devam" tıklanır.
Tabloda yer randevu alınacak istasyon yatay hizası ve randevu alınacak saat dikey hizası yeşil olan yerlerden aşağıda gösterildiği gibi uygun olanın seçimi yapılır.
tuvturk-randevu-guncelleme
Tüvtürk Randevu için Seçilen İstasyon / Saat bölümü konusunda emin olunduktan sonra "devam" tıklanır.
tuvturk-muayene-randevu
Tüvtürk yaptığımız aldığımız randevu ile ilgili onay öncesi bize değiştirmek son bir şans daha vermektedir. Yukarıdaki ekranın size ait bilgilerle dolu olanı dikkatlice kontrol edilerek  "randevuya onay ver" tıklanır. Tüvtürk araç muayene rezervasyon işleminiz Tamamlanmış bulunmaktadır.
tuvturk-arac-randevu

Yukarıda bulunan detaylı resimli anlatım Tüvtürk randevu alımında yardımcı olunmak amacıyla hazırlanmıştır. Kullanımından sadece kullanıcıları sorumludur.  Tüvtürk her türlü konuda gerekli gördüğü her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
Tüvtürk Randevu ile ilgi genel bilgiler için tıklayınız.
araba muayene randevusu almak, araç muayene randeve, araç muayene randevu almak, araç muayene randevusu almak, araç muayene randevusu almak istiyorum, muayene randevusu almak

E RANDEVU ALMA - RESİMLİ ANLATIM.

E RANDEVU ALMA - RESİMLİ ANLATIM - GEMİ ADAMI CÜZDANI İÇİN RANDEVU ALMA - EHLİYET İÇİN RANDEVU ALMA - SİLAH RUHSATI İÇİN RANDEVU ALMA - TRAFİK İŞLEMLERİ İÇİN RANDEVU ALMA.


E RANDEVU Alabilmek için öncelikle Buraya  tıklıyoruz karşımıza aşşağıdaki ekran gelecektir.
YAZININ DEVAMI ALTTA SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ YAZAN YERE TIKLAYIN


Bur aşamada E-randevu sistemleri kısmından örneğin trafik tescil için alınacaksa trafik tescil kısmına tıklayalım.
daha sonra çıkan ekrandan ne için randevu alınacaksa oraya tıklayalım, ve devam edelim.

Üstteki ekranda belirtildiği gibi çıkan karakterleri boşluğa yazıp randevu al diyoruz.
bu kısımda da önce tarihi seçiyor daha sonra ise E- RANDEVU saatimizi seçip devam diyoruz.



bu kısım da gerekli belgelerin hepsini tıklayıp devam diyoruz.
Daha sonraki sayfada araç sahibinin kimlik bilgilerini ve E RANDEVU alacağımız aracın plakasını doldurp işlemmimizi tamamlıyoruz.

7 Aralık 2010 Salı

JUSTİN.TV, DEN BANLANMA - JUSTİN.TV, DEN BANLANMAMA




        Belki burası yeri değil ama bu konuda bende mağdur olduğum için, justin. tv ,den banlanmadan yayın yapma konusunda bayağı bi araştırma yaptım. Bilen bilir canlı maç yayınlama wep siteleri olan birçok webmaster arkadaşımız bu wepsitelerinin tanıtımı için justin.tv den maç yayını yaparak ekrana wep sitelerinin adresini yerleştirip justin.tv,ye gelen ziyaretçileri kendi wep sitelerine yönlendirerek bayağı bir hit alıyordu. Ama son zamanlarda yayına başlar başlamaz justin.tv telif hakları gerekçesiyle bu yayınlara izin vermemekte ve bu tarz yayın yapan kullanıcıları banla maktadır.
      
       Peki justin.tv, den banlanmadan nasıl yayın yapabiliriz?
justin.tv, den banlanmadan yapabilmemiz için öncelikle chat kutusuns wepsitemizin adresini kesinlikle yazmamalıyız. Yok eğer illa yazacağım diyorsanız justin tv ye premium üye olun, o zaman banlanmazsınız. Ama bence buna gerek yok ekrana wepsitenizin adresini monta etmeniz de ziyaretçileri sitenize yönlendirecektir. 

6 Aralık 2010 Pazartesi

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA Resimli anlatım..

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA
Araç Sorgulama, Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama,Adres değişikliği Araç Sorgulama gibi birçok  işlemi e-devlet kapsamında yapılabilmektedir.
E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır ve e-devlet giriş işlemleri resimli anlatımlarla aşağıda anlatılmaktadır.


e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 1 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.
E-Devlet şifrenizi Nereden Alabilirsiniz ?

Belirli PTT Merkez Müdürlüklerinden alabilirsiniz. E-devlet şifresini alabileceğiniz size en yakın PTT şubesini öğrenmek için tıklayınız.




e-devlet-sifresi-alinabilen-ptt-subeleri
Yukarıdaki ekranda daire ile işaretli yer işaretlenerek ve aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi il seçimi ve ilçe seçimi yapılarak "sorgula" butonuna basılır.
e-devlet-sifresi-nasil-alinir


Linki tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

2 Aralık 2010 Perşembe

Aracım çalındı. Ne yapmalıyım

Aracım çalındı Ne yapmalıyım-Arabam çalındı Ne yapmalıyım-Arabam çalındı.-Aracım çalındı.


Evvela aracın çalındığına dair çalıntı tutanağı, ilgili emniyet birimlerince düzenlendikten sonra bir ay beklenir. Bir aylık süre içersinde çalınan aracın bulunamaması durumunda mükellef tarafından vergi dairesi müdürlüğüne müracaat edilerek Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden borcu olmadığını gösterir "Motorlu Taşıtların Satış veya Devrine Ait İlişik Kesme Belgesi" alınır. Söz konusu belge ve çalıntı tutanağı ile aracın bağlı olduğu trafik tescil müdürlüğüne gidilerek, aracın kaydı silinir. Kayıt silme işlemi, ilgili tescil birimince 7 gün içersinde vergi dairesine bildirilerek aracın Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden mükellefiyet kaydı sona erdirilir. Çalınan araçların bulunması halinde, araçların bağlı olduğu tescil müdürlüğündeki kaydı üzerinde gerekli düzeltme işlemleri yaptırılır. Durumun trafik tescil bürosu tarafından ilgili vergi dairesine bildirilmesi ile, tescil kaydının yapıldığı tarihten itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyeti yeniden başlatılır. Mükellefiyetin sona erdiği tarih ile mükellefiyetin başladığı tarihler arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi tahakkuku yapılmayacaktır.