25 Ağustos 2011 Perşembe

Suyun üzerinde durmanın püf noktası nedir?

Suyun üzerinde durmanın püf noktası nedir sorusunu Yüzme Antrenörü Ali Eyüpoğlu alttaki videoda görüntülü yanıtlıyor.



Yüzme bilmeyen birine yüzmeyi nasıl öğretebiliriz,Yüzerken bacaklarımızı nasıl çırpmalıyız,
Yüzmeyi kendi kendine öğrenmek isteyenler ne yapabilir,Yüzmeye yeni başlayanlar serbest stilde hangi çalışmaları yapmalı,Yüzerken nefesimizi nasıl ayarlamalıyız?

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Hakkari'de askeri birliğe pusu: 7 şehit

Hakkari’de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede operasyon başlatan askeri birlik, teröristler tarafından pusuya düşürüldü. İlk bilgilere göre saldırıda 1'i binbaşı 7 asker şehit oldu.


HAKKARİ - Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında bu sabah saat 09.00’da bir patlama meydana geldi.


Patlamanın ardından Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik çemberine alınan bölgeye sadece ambulanslar alındı. Patlamada 1 asker şehit olduğu bildirildi. Bazı askerlerin de yaralandığı belirtildi. Ancak valilik henüz bu bilgiyi doğrulamadı.


Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, hava destekli operasyon da başlatıldı.


Operasyona giden askeri birlik, PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Hem mayınlı hem de silahlarla yapılan saldırıda, ilk bilgilere göre, 1'i binbaşı 7 asker şehit oldu.


Saldırıda 11 askerin de yaralandığı bildirildi. Yaralanan askerler arasında durumu ağır olanların da bulunduğu belirtiliyor. Bu nedenle şehit sayısının artmasından endişe ediliyor.


BİNBAŞI YENİ TAYİN OLMUŞTU
Saldırıda şehit olan Fatihler Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşının, Çukurca'daki birliğine Tokat'tan yeni tayin olduğu öğrenildi.


Bölgede yaşanan şiddetli çatışmanın devam ettiği bildiriliyor.

16 Ağustos 2011 Salı

Kimler fitre verir

fitre nedir, müslüman, en alt limit, fitre kime verilir, fitre kimlere verilir, ibadet şekli, kimler fitre vermeli, sosyal yardım, sosyal yardımlaşma, müslümanlık, diyanet işleri, sadaka vermek, fitre miktarı, yardım, ibadet, zekat, sevap, islam, fakirin ihtiyacı olan para, ibadet biçimleri, islamiyet, sevap kazanma, fitre verme, kimler fitre verir, diyanet, fitre ve zekat.

Kimler fitre verir sorusunu Eski İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı görüntülü yanıtlıyor.



Fitre nasıl hesaplanır - Fitre nasıl verilir

ibadet biçimleri, yardım, fitre kime verilir, en alt limit, iftar yemeği, sosyal yardım, din işleri yüksek kurulu, fitre verme, sahur yemeği, fitre ve zekat, sosyal yardımlaşma, sevap kazanma, ibadet, islamiyet, diyanet işleri başkanlığı, diyanet işleri, diyanet, fitre miktarı, ibadet şekli, fitre miktarları, fitre nedir, müslümanlık, ihtiyacı olmayan, sevap, fitre kimlere verilir, islam, müslüman, iki vakit yemek, zekat, fitre ve zekat fiyatları, ramazan ayı.
Fitre nasıl hesaplanır sorusunu Eski İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı alttaki videoda görüntülü yanıtlıyor.


Fitre nedir

sahur, aç, muhammet, orucu bozan şeyler, oruç nedir, pide, hz. muhammet, ibadet, aölık, iftar, fitre, müslüman, hazreti muhammet, din, oruç, din bilgisi, islam, ramazan. Fitre nedir sorusunu Eski İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı alttaki videoda görüntülü yanıtlıyor.




12 Ağustos 2011 Cuma

Bireysel emeklilik için kimler başvuru yapabilir

sosyal güvenlik, sigorta, sosyal güvenlik, emekli olma, sözleşme, sigorta, bireysel emeklilik, bireysel emeklilik, hukuk, şirket, grup emeklilik, emekli olma, ücretli, para, hukuk, özel emeklilik, bes, ücretli, plan, özel emeklilik, sigorta, bireysel emeklilik, sigorta, özel emeklilik, sosyal güvenlik, emeklilik, bireysel emeklilik sistemi, çalışan, bes, bes
Bireysel emeklilik için kimler başvuru yapabilir sorusunu Sigorta Acentesi Turusan Bağcı alttaki videoda görüntülü yanıtlıyor.



Bireysel emeklilik başvurusu nasıl yapılır

ücretli, bireysel emeklilik, şirket, bireysel emeklilik sistemi, emekli, para, emeklilik, maaş, özel emeklilik, bes, hukuk, sosyal güvenlik, başvuru, emekli maaşı, emekli olma, sigorta, çalışan.
Bireysel emeklilik başvurusu nasıl yapılır sorusunu Sigorta Acentesi Turusan Bağcı alttaki videoda görüntülü yanıtlıyor.



Bireysel emeklilik planı seçerken nelere dikkat etmeliyiz

emekli, sözleşme, maaş, bireysel emeklilik, sigorta, emekli olma, emeklilik, plan, poliçe, ücretli, sosyal güvenlik, bireysel emeklilik sistemi, hukuk, yaş, özel emeklilik, çalışan, emekli maaşı, bes, para.
Bireysel emeklilik planı seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorusunu Sigorta Acentesi Turusan Bağcıalttaki videoda görüntülü yanıtlıyor.



Bireysel emeklilik nedir

emeklilik, emekli, emekli olma, bireysel emeklilik, bireysel emeklilik ile emekli olma, sosyal güvenlik, maaş, bes, özel emeklilik, emekli maaşı, sigorta, bireysel emeklilik sistemi.
Bireysel emeklilik nedir sorusunu Sigorta Acentesi Turusan Bağcı alttaki videoda ayrıntılı bir şekilde görüntülü yanıtlıyor.



Bireysel emeklilik sistemiyle kaç yaşında emekli olmak mümkün

sigorta, emekli, para, sosyal güvenlik, çalışan, emekli olma, emekli maaşı, hukuk, emeklilik, bireysel emeklilik, özel emeklilik, ücretli, bes, maaş, bireysel emeklilik sistemi.
Bireysel emeklilik sistemiyle kaç yaşında emekli olmak mümkün sorusunu Sigorta Acentesi Turusan Bağcı Alttaki videoda ayrıntılı bir şekilde görüntülü yanıtlıyor



MİT'in hazırladığı idda edilen İNTERNET'TE İZLENME REKORLARI VİDEO

MİT'in hazırladığı idda edilen İNTERNET'TE İZLENME REKORLARI Kıran VİDEO




ÖNEMLİ: BAKINIZ BU VİDEO 25 TEMMUZ 2011 TARİHİNDE İNTERNETE DÜŞTÜ. 1 AĞUSTOS 2011 YAŞ TOPLANTISINDAN YAKLAŞIK 1 HAFTA ÖNCE!!! VİDEODAKİLERİN HEPSİ NEREDEYSE TAMAMIYLA GERÇEKLEŞMİŞTİR!!! VİDEODA DA BELİRTİLDİĞİ GİBİ BÜTÜN KOMUTA KADEMESİ 2011 YAŞ KARARLARIYLA DEĞİŞTİRİLMİŞTİR

11 Ağustos 2011 Perşembe

MİT'in hazırladığı idda edilen İNTERNET'TE İZLENME REKORLARI VİDEO

MİT'in hazırladığı idda edilen İNTERNET'TE İZLENME REKORLARI VİDEO





ÖNEMLİ: BAKINIZ BU VİDEO 25 TEMMUZ 2011 TARİHİNDE İNTERNETE DÜŞTÜ. 1 AĞUSTOS 2011 YAŞ TOPLANTISINDAN YAKLAŞIK 1 HAFTA ÖNCE!!! VİDEODAKİLERİN HEPSİ NEREDEYSE TAMAMIYLA GERÇEKLEŞMİŞTİR!!! VİDEODA DA BELİRTİLDİĞİ GİBİ BÜTÜN KOMUTA KADEMESİ 2011 YAŞ KARARLARIYLA DEĞİŞTİRİLMİŞTİR

9 Ağustos 2011 Salı

2011 TUS İlkbahar Dönemi Tercih İşlemleri

2011-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi sonuçlarına göre yapılacka olan terchilerin 8-13 Haziran tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.


2011-TUS İlkbahar Dönemi ile ilgili tercih işlemleri 8-13 Haziran 2011 tarihleri arasında ÖSYM'nin ais.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.


Adaylar tercihlerini, 8 Haziran 2011 günü saat 14.00’ten itibaren belirtilen internet adresinden, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır.


Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzunda yer alan bilgileri esas almaları gerekmektedir. Tercihler, 2011-TUS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile 2011 TUS İlkbahar Dönemi Tercih Kılavuzundaki açıklamalara göre yapılacaktır.


Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.


2011-TUS İlkbahar Dönemi Tercih Kılavuzu için tıklayınız.


ÖSYM; 08.06.2011

2011 LYS Soru ve Cevapları

2011 Lisans Yerlerştirme Sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştirildi



Yükseköğretime girişin 2. aşamasını oluşturan 2011-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 18-19-25-26 Haziran 2011 tarihlerinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da gerçekleştirilmiştir.


ÖSYM’nin kamuoyuna duyurduğu tüm sınav güvenliğini artırıcı tedbirler bu sınavlarda da uygulanmıştır. İki hafta sonunda gerçekleştirilmiş olan LYS’lere 2.015.632 aday başvuruda bulunmuştur. Sınavlar için 13 farklı soru kitapçığı hazırlanmış, 13 farklı soru kitapçığında toplam 580 soru yer almıştır. Sınavlar 6.300 bina ve 92.015 salonda gerçekleştirilmiştir. 248.827 görevlinin desteğiyle gerçekleştirilen sınavlar sorunsuz olarak tamamlanmıştır.
LYS-1 (18 Haziran 2011)

Matematik Testi ve Cevap Anahtarı

Geometri Testi ve Cevap Anahtarı

LYS-2 (26 Haziran 2011)

Fizik Testi ve Cevap Anahtarı

Fizik Testi ve Cevap Anahtarı

Biyoloji Testi ve Cevap Anahtarı


LYS-3 (25Haziran 2011)

Türk Dili ve Edebiyatı Testi ve Cevap Anahtarı

Coğrafya-1 Testi ve Cevap Anahtarı

LYS-4 (19 Haziran 2011)

Tarih Testi ve Cevap Anahtarı

Coğrafya-2 Testi ve Cevap Anahtarı

Felsefe Grubu Testi ve Cevap Anahtarı

LYS-5 (18 Haziran 2011)

Yabancı Dil Testi ve Cevap Anahtarı

2011/1 KPPS Yerleştirme Sonuçları

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı


Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.


Yerleştirme sonuçları 7 Temmuz 2011 günü saat 16.30’dan itibaren ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.


Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin en küçük ve en büyük puanlar ekte verilmiştir.

2011 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik

2011-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da yapılmıştır.


ÖSYM’nin kamuoyuna duyurduğu tüm sınav güvenliğini artırıcı tedbirler bu sınavda da uygulanmış ve sınav sorunsuz olarak tamamlanmıştır.


Sınavın ana soru kitapçığı ve cevap anahtarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.


Sınavın sorunsuz gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ÖSYM çalışanlarına, sınav görevlilerimize, emniyet güçlerimize ve sınava katılan adaylara teşekkür ederiz.


2011-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

2011 TUS İlkbahar Dönemi Yerleştirme Sonuçları

2011 TUS İlkbahar Dönemi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.


Yerleştirme sonuçları 22 Haziran 2011 günü saat 16.30'dan itibaren ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.


Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir.

2011 LYS Sonuçları

8-19 ve 25-26 Haziran 2011 tarihlerinde yapılan 2011-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.



Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.


Sonuç bilgilerinde 2011-LYS sonuçları ile birlikte 2011-YGS sonuçları da yer alacaktır. Adayların sonuç bilgilerine eriştikleri sayfanın örnek görüntüsü ekte verilmiştir.

26 Haziran 2011 tarihinde yapılan Fen Bilimleri Sınavının (2011 LYS-2) Kimya Testinin ana soru kitapçığındaki 16. sorusunda yazım hatası bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, bu soru ÖSYM Yönetim Kurulu kararı ile iptal edilmiştir. Bu sınava giren ve Kimya Testinde cevabı bulunan tüm adayların bu soruyu doğru cevapladıkları kabul edilerek değerlendirme işlemi yapılmıştır.

HABERLER

2011 LYS Sonuçları
18-19 ve 25-26 Haziran 2011 tarihlerinde yapılan 2011-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.


2011 TUS İlkbahar Dönemi Yerleştirme Sonuçları
2011 TUS İlkbahar Dönemi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.


2011 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik
2011-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı 9-10 Temmuz 2011 tarihlerinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da yapılmıştır.


2011/1 KPPS Yerleştirme Sonuçları
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

2011 LYS Soru ve Cevapları

2011 Lisans Yerlerştirme Sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştirildi.


2011 TUS İlkbahar Dönemi Tercih İşlemleri
2011-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi sonuçlarına göre yapılacka olan terchilerin 8-13 Haziran tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.


2011 SBS 7. ve 8. Sınıf Soru ve Cevapları
2011 SBS 7. ve 8. Sınıf Soru ve Cevap anahtarları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı.


2011 TUS İlkbahar Dönemi Sonuçları
2011 TUS İlkbahar Dönemi Sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.


MEB'den Öğretmen Ataması
Başvuran ve başvurusu geçerli sayılan 97 bin 791 öğretmen adayından 28 bin 486'sının ataması yapıldı. Bu atamalardan 26 bin 499'u ilk atama olarak gerçekleşti. Atanan öğretmenler 1 Eylül 2011 tarihinde göreve başlayacak.


2011 DGS Başvuruları
2011 DGS Başvuruları 30 Mayıs - 8 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır.


2011 İlkbahar Dönemi TUS Soru ve Cevapları
2011 İlkbahar Dönemi TUS sınavı 15 Mayıs tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirildi.


2011 JANA ve JANU Sonuçları
Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (2011-JANA) ve Uzman Jandarma Okulu Giriş Sınavı (2011-JANU) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.


2011/7 KPPS Atama Başvuruları
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere memur alımı yaılacaktır. Başvurular 9-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.


2011 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Başvuruları
2011 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı 9-10 Temmuz tarihlerinde yaılacak. Katılacak adaylar başvurularını 9-25 Mayıs tarhileri arasında yapabilecek.


MEB'den Haziran'da 30.000 Kadrolu Öğretmen Ataması
MEB 1 Haziran tarihinde 30.000 Kadrolu pozisyonlara öğretmen ataması gerçekleştirecek. Başvurular 12-26 Mayıs tarihleri arasında alınacak.


ALES Sınavında Kitapçık Hatası
ALES Sınavında bazı adaylara hatalı soru kitapçığı dağıtılması konusunda ÖSYM tarafından bir açıklama yayınlandı.


2011 İlkbahar Dönemi ALES Değerlendirme Yöntemi

2011 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2011-ALES İlkbahar Dönemi), 24 Nisan 2011 Pazar günü yapılacaktır.


2011 YGS Master Soru Kitapçığı
2011 YGS Sınavlarında şifre iddaları ile ilgili olarak ÖSYM bir açıklama ile birlikte master soru kitapçığını yayınladı

ÖSYM Sınav Sonuçları

2011 ÖSS Sınav Sonuçları, ÖSYS Yerleştirme Sonuçları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı


Vodafone Fatura Sorgulama

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Üniversite tercihi nasıl yapılır

meslek, obp, puan, doğru tercih, lise, ağırlıklı, tercih, başarı, iş, üniversite taban puanları, alan, sayısal, sözel, kariyer, rehberlik, aobp, üniversite, üniversite puanları, üniversite bölümleri, eğitim, form, öğrenci seçme sınavı, öss, ortaöğretim başarı puanı, üniversite tercihi, doru tercih, sıra,
Üniversite tercihi nasıl yapılır sorusunu Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin alttaki videoda ayrıntılı ve görüntülü olarak yanıtlıyor.


Üniversite tercihi nasıl yapılır

meslek, obp, puan, doğru tercih, lise, ağırlıklı, tercih, başarı, iş, üniversite taban puanları, alan, sayısal, sözel, kariyer, rehberlik, aobp, üniversite, üniversite puanları, üniversite bölümleri, eğitim, form, öğrenci seçme sınavı, öss, ortaöğretim başarı puanı, üniversite tercihi, doru tercih, sıra,
Üniversite tercihi nasıl yapılır sorusunu Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin alttaki videoda ayrıntılı ve görüntülü olarak yanıtlıyor.





2 Ağustos 2011 Salı

Hangi üniversitelerde yatay geçiş yapmak daha kolay olur

Hangi üniversitelerde yatay geçiş yapmak daha kolay olur sorusunu Eğitim Uzmanı'mız Sadık Gültekin alttaki vdeoda görüntülü yanıtlıyor.
meslek, ortaöğretim başarı puanı, yatay geçiş, başarı, sayısal, üniversite, öğrenci seçme sınavı, alan, kariyer, iş, öss, dikey geçiş, üniversite taban puanları, tercih, doğru tercih, üniversite bölümleri, doru tercih, üniversite tercihi, eğitim, rehberlik, yatay geçiş yapmak, sözel, lise, üniversite puanları, bölüm değiştirmek, puan, aobp, sıra, ağırlıklı, form, obp.




Sürücü sertifikası ehliyet yerine geçer mi

Sürücü sertifikası ehliyet yerine geçer mi: Sürücü sertifikası ehliyet yerine geçer mi sorusunu Sürücü Kursu Eğitim Müdürü Sinan Akduman alttaki videoda ayrıntılı bir şekilde görüntülü olarak yanıtlıyor.
sürücü sertifikası, ehliyet için gerekli belgeler, ehliyet belgesi, sağlık belgesi, ehliyet kartı, ehliyet için gerekenler, ehliyet almak için gerekenler, trafik, ehliyet çıkarma, resmi trafik işlemleri, ehliyet, trafiğe çıkma, sürücü belgesi dosyası, ehliyet almak.


Aracı Trafikten Çkme İşlemi - Otomobil trafikten nasıl çekilir

Aracı Trafikten Çkme İşlemi - Otomobil trafikten nasıl çekilir :Otomobil'imi  trafikten nasıl çekebilirim sorusunu Trafik Müşaviri Arkadaşımız alttaki videoda  görüntülü yanıtlıyor.
araç muayenesi, otomobil, trafik işlemleri, arabanın trafikten çekilmesi, araç vergisiaracı trafikten çekme, trafikten çekilmiş araç, ikinci el araç ruhsatı, ikinci el araç satışı, otomotiv, ikinci el araç satın almak, ruhsat işlemleri, trafikten çekme, trafik vergisi, trafikten çekilen araba, trafik resmi işlemleri, tüvturk, motorlu araçlar, trafikten çekilmiş otomobil, aracı trafikten çekme, trafik ile ilgili işlemler



Sigorta şirketi çalınan araba için hangi durumlarda ödeme yapmaz

Arabanız Çalınırsa Yapmanız Gerekenler: Sigorta şirketi çalınan araba için hangi durumlarda ödeme yapmazve ya yapar.
Sigorta şirketi çalınan araba için hangi durumlarda ödeme yapmaz veya hangi durumlarda ödeme yapar sorusunu Oto Hırsızlık Büro Ekipler Amiri - Başkomiser Kadir Arslan alttaki vdeoda görüntülü yanıtlıyor.
araba kaskosu, araba sigortası, otomobilin çalınması, çalınan araba parası, motorlu araçlar, çalıntı araba, otomobili çaldırmak, sigorta ödemeleri, arabanın sigortalı olması, kaskolu araba, poliçe primleri, otomotiv, arabanın çalınması, araba çalındığında yapılacaklar, yedek anahtar, otomobil hırsızlığı, otomobil çalındığında yapılacaklar, otomobil, araç çalındığında yapılacaklar, aracı çaldırmak, arabanın çalınması hali, sigorta miktarı, araç yedek anahtarı, hırsızlık, sigorta şirketi, çalınan arabanın parasını almak, sigortanın ödeyeceği miktar, sigorta ödemesi, sigorta ödemesinin yapılmaması, sigorta poliçesi, çalıntı, aracın çalınması, araba hırsızlığı, sigortanın araba parasını ödememesi, sigortanın ödemesi, kasko, sigorta şirketine başvuru


ÖSS Tercihinde Kimler 2 yıllık programları tercih etmeli

ÖSS Tercihinde Kimler 2 yıllık programları tercih etmeli sorusunu Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin alttaki videoda görüntülü yanıtlıyor.
doğru tercih, alan, lise, eğitim, üniversite taban puanları, obp, öss, sıra, sözel, ortaöğretim başarı puanı, üniversite tercihi, kariyer, doru tercih, meslek, ön lisans, iki yıllık üniversite, öğrenci seçme sınavı, başarı, aobp, üniversite bölümleri, tercih, üniversite, ağırlıklı, ön lisans eğitimi, sayısal, iş, form, üniversite puanları, rehberlik, puan