24 Ekim 2011 Pazartesi

Van depreminde ölenlerin isim listesi(Van depremi 2011) Van depremi son dakika

Van depreminde ölenlerin isimleri (Van depremi 2011) Van depremi son dakika.Van depreminde ölenlerin isimleri (Van depremi 2011) Van depremi son dakika haber.Van depreminde ölenlerin isimleri (Van depremi 2011) Van depremi son dakika detay.İşte Van deprem

Van depreminde ölenlerin isimleri (Van depremi 2011) Van depremi son dakika.Van depreminde ölenlerin isimleri (Van depremi 2011) Van depremi son dakika haber.Van depreminde ölenlerin isimleri (Van depremi 2011) Van depremi son dakika detay.İşte Van depreminde ölenlerin isimleri (Van depremi 2011) Van depremi son dakika...




Van depremi 7.2 şiddetinde (Van depremi son dakika) 3200 bina yıkıldı son dakika.Van depremi 7.2 şiddetinde (Van depremi son dakika) 3200 bina yıkıldı son dakika haberi.Van depremi 7.2 şiddetinde (Van depremi son dakika) 3200 bina yıkıldı son dakika haberleri.İşte Van depremi 7.2 şiddetinde (Van depremi son dakika) 3200 bina yıkıldı son dakika...


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, daha önce büyüklüğü 6.6 olarak duyurulan Van depreminin büyüklüğünün 7.2 olduğunu açıkladı.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Van ve ilçelerinde çok kuvvetli hissedilen depremin ilk belirlemelere göre hasar ve can kaybı meydana getirdiği, depremde hayatını kaybeden ve yaralı kişi sayısının henüz kesinleşmediği bildirildi.



Açıklamada, şunları kaydedildi:

“Deprem, Van ve ilçelerinde çok kuvvetli hissedilmiş olup, ilk belirlemelere göre hasar ve can kaybı meydana getirmiştir. Deprem Erzurum, Ağrı, Mardin, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Iğdır, Kars, Batman, Siirt illeri ve ilçelerinde hissedilmiştir. Depremde hayatını kaybeden ve yaralı kişi sayısı henüz kesinleşmemiştir.


Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, Van'da 6.6 büyüklüğünde bir meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne göre ise depremin büyüklüğü 7.3 olarak belirlendi.

Merkez üssü Van'ın Merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 13:41'de meydana gelen depremde bazı evler yıkıldı. Artçı depremler sürüyor. Bölgede elektirik ve su kesintileride yaşanıyor.
ENKAZ ALTINDA KALAN VATANDAŞLAR VAR


Artçı sarsıntılar nedeniyle çevre illerdeki vatandaşlar evlerini terk ederek sokaklara çıktı. Depremde kent merkezinde çok sayıda binanın çöktüğü belirtildi. Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.


DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ


Van'da, merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü merkezli 6,6 büyüklüğünde deprem Diyarbakır, Batman, Şırnak, Muş, Erzurum, Bingöl, Bitlis, Siirt, Mardin ile Irak'ın kuzeyindeki Duhok ve çevre yerleşim birimlerinde de hissedildi.

Deprem bölgede paniğe neden olurken bazı vatandaşların ev ve iş yerlerinden dışarı çıktığı görüldü.

Bu arada, depremin büyüklüğü, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi'nde 7.0 olarak ölçüldü. Merkez üssü ise Van ile Muradiye arasında Erçek Gölü'nün kuzeyinde Akçift köyü olarak tespit edildi

ABD'YE GÖRE DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7.3


ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne göre ise depremin büyüklüğü 7.3 olarak belirlendi.


BAŞBAKAN DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR

Van'da meydana gelen 7.3 şiddetindeki deprem sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'a gidiyor.

Van'da meydana gelen depremde çok sayıda binanın çöktüğü, enkaz altında çok sayıda insanın kaldığı öğrenildi.

Bölgedeki havaalanları kulanulamaz hale geldi.

Beşir Atalay, bölgeye afet merkezi kurulacağını duyurdu.
Van depreminde ölenler (son dakika) Van Depremi son dakika video izle.Van depreminde ölenler (son dakika) Van Depremi son dakika video izleyin.Van depreminde ölenler (son dakika) Van Depremi son dakika video izlemek için tıklayınız.işte Van depreminde ölenler (son dakika) Van Depremi son dakika video izle...
Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremi ardından Erciş ilçesinde her enkazın altından cesetler çıkarılıyor. Ölü sayısı 100 geçti. Deprem ardından Türkiye'nin birçok ilinden Erciş'e gönderilen arama kurtarma ekipleri ve iş makineleri ile yapılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Erciş'te her enkazın altından ölü ve yaralı çıkıyor. Alınan son bilgilere göre ölü sayısı 100 geçti.


Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremi ardından Erciş ilçesinde her enkazın altından cesetler çıkarılıyor. Ölü sayısı 100 geçti.
Deprem ardından Türkiye'nin birçok ilinden Erciş'e gönderilen arama kurtarma ekipleri ve iş makineleri ile yapılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Erciş'te her enkazın altından ölü ve yaralı çıkıyor. Alınan son bilgilere göre ölü sayısı 100 geçti.
Diğer yandan, Erciş ilçesine gönderilen yaklaşık 100 ambulans ile çevre illere ölü ve yaralı taşınıyor.
Bugün meydana gelen 7.2 depremin en etkili olduğu Van'ın Erciş ilçesine Sağlık Bakanlığın talimatı ile gönderilen yaklaşık 100 adet ambulans ile durmadan ölü ve yaralı taşınıyor. Yaralılar çevre illerdeki özel, devlet ve üniversite hastanelerine taşınırken, Erciş Devlet Hastanesi kullanılmaz hale geldiği için sağlam kalan sağlık ocaklarına sevk ediliyorlar.
Depremin gerçek büyüklüğü (Van depremi 2011) detay video izle.Depremin gerçek büyüklüğü (Van depremi 2011) detay video izleyin.Depremin gerçek büyüklüğü (Van depremi 2011) detay video izlemek için tıklayınız.İşte Depremin gerçek büyüklüğü (Van depremi 2011) detay video izle...
Kandilli  Rasathanesi müdürü Mustafa Erdik, Van'da bugün meydana gelen  depremle ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Çok büyük bir tabloya yakından baktığımızda göremeyiz tabloya uzaktan bakmak lazım. Depremin yakın istasyonlar yerel olarak tespit eder depremin büyüklüğünü gerek kamu kurumlarına gerekse halkımıza doğru bilgi en kısa sürede iletilmiştir. Kandiili rasathanesi dünyada ilk defa bu depremi çok net olarak bildirmiştir. Şu anda depremin büyüklüğünü 7.2 olarak tespit ettik. Devletimiz ani bir refleksle hemen harekete geçmiştir. Şimdiye kadar görülen en büyük artçı 5.5 büyüklüğünde. Erciş, en büyük can kaybının beklendiği yerdir. Burada çok büyük hasar olması mümkün. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder