17 Şubat 2010 Çarşamba

doğalgaz borcu taksitlendirmesi

Ekonomik kriz ısınmada diğer yakıt türlerine göre ekonomik olmasıyla bilinen doğalgaz tüketiminde de kısmi düşüşlere neden oldu. Bu durum, tüketimdeki düşüşün önüne geçmek isteyen İGDAŞ’ı bazı önlemler almaya itti ve firma abonelere ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla kredi kartına taksitle fatura ödeme uygulamasını başlattı. Uygulamanın olumlu etkilerini hemen görmeye başladıklarını kaydeden İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, borç nedeniyle gerçekleştirilen gaz kesintilerinin bu dönemde yüzde 80 oranında azaldığını söyledi. Aslan, “Krizin İstanbul halkına etkilerini azaltmak için sabit ödeme sistemi dediğimiz her ay eşit taksit ödeme sistemini abonelerimize tavsiye ettik. Dileyen abonelerimizin bu sistemden yararlanmasını sağladık. Bu sayede borcundan dolayı gaz kesilmeleri, bu uygulamadan sonra yaklaşık yüzde 80 oranında azaldı” diye konuştu.

Bu dönemde İGDAŞ olarak yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini aktaran Aslan, şu anda yüzde 95 olan doğalgaz yaygınlık oranını artırarak İstanbul’un her yerine gaz ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Gelecek dönemde de sektörde ön sıralara yükselmeyi planladıklarını dile getiren Aslan, “Bu hedef doğrultusunda araştırma geliştirme faaliyetlerine her zamankinden çok daha fazla önem veriyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde sosyal sorumluluk alanında da birçok projeyi uygulamaya koyacağız. Sayısı dört milyonu geçen abonelerimizin memnuniyeti en önemli hedefimizdir” şeklinde konuştu.

Dağıtımda serbestlik başarılı oldu

Doğalgaz sektörünün geneline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aslan, gaz dağıtım yatırımlarının özel sektör tarafından yapılmasında büyük başarı elde edildiğini kaydetti. Aslan, bu sayede doğalgaz kullanıcılarının sayısının ve gaz kullanımının arttığını belirterek, “Yasal ve düzenleyici çerçevenin oluşturulmasında gösterilen başarıya paralel olarak doğalgaz dağıtım yatırımlarının özel sektörce yapılması alanında da büyük başarı elde edildi. Kısa sürede çok sayıda bölgede doğalgaz dağıtım ihalesi çok düşük dağıtım bedelleri ile sonuçlandı ve yapılan yatırımlar açısından herhangi bir aksaklıkla karşılaşılmadı. Bu sayede Türkiye’de doğalgaz kullanıcılarının sayısı düzenli olarak artış gösteriyor ve doğalgazın yaygınlık oranı artıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Dağıtım alanındaki bu başarının toptan satış ayağında ise gerçekleştirilemediğini aktaran Aslan, şunları söyledi: “Gelinen nokta itibariyle kontrat devri süreci beklenenden uzun sürüyor ve yasada yer alan hedefler bir hayli zorlayıcı gözüküyor. Ayrıca, BOTAŞ’ın hakim konumu sebebiyle toptan piyasaya yeni girecek oyuncular bakımından oldukça zor bir rekabet ortamı bulunuyor.”

Sayılarla İGDAŞ

4 milyon 102 bin= Abone Sayısı

3 milyon 772 bin= Kullanıcı sayısı

Bin 500 km= Çelik hat uzunluğu

12 bin 170 km= Polietilen hat uzunluğu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder