19 Mayıs 2011 Perşembe

3. Terim dönemi

          Sarı kırmızılı kulübün yeni başkanının “Florya’nın sana ihtiyacı var. G.Saray seni çağırıyor” çağrısına kayıtsız kalmayan Fatih Terim’in ailesinin de fikrini aldıktan sonra görevi kabul edeceği belirtildi.




RAKİPLERİ Turgay Kıran ile Mehmet Helvacı’ya fark atarak G.Saray’ın başkanlığına seçilen Ünal Aysal’ın ilk işi, sarı kırmızılıların efsane teknik direktörü Fatih Terim’e teklif götürmek oldu. Aysal ve ikinci başkanı Ali Dürüst, dün Fatih Terim’le Hotel Les Ottomans’ta öğle yemeğinde bir araya geldi. Ünal Aysal, Terim’e, “Florya’nın sana ihtiyacı var. G.Saray seni göreve çağırıyor hocam” diyerek İmparator’a transfer teklifinde bulundu. Tarafların prensip olarak anlaşmaya vardığı öğrenildi. Böylece G.Saray’da 3. Terim döneminin ilk adımı atılmış oldu. Fatih Terim, 1996-2000 ve 2003-2004 yılları arasında iki kez teknik direktörlüğünü yaptığı G.Saray’a üst üste 4 lig şampiyonluğunun yanı sıra UEFA Kupası’nı kazandırmanın gururunu yaşamıştı.


Aysal net konuştu 
G.Saray ile Fatih Terim’in yollarını 3. kez birleştiren gelişmelere gelince... Aysal’ın listesinde birçok yabancı hocanın yanı sıra yerli teknik direktör adayı olarak yalnızcaFatih Terim yer alıyordu. Bazı üyeler, takımın başına yabancı bir teknik direktörün getirilmesi görüşünü savunurken Aysal, sağ kolu Ali Dürüst’ün “Florya’daki sorun, futbolcu kaynaklı değil. Orayı disipline edecek birine ihtiyaç var. Bunu Türkiye’de yapacak tek isim Fatih Terim’dir” diyerek tavrını net olarak belli etti. Aysal da Dürüst’e katılıp onay verince beklenen zirve gerçekleşti.

Başkan Ünal Aysal, dünkü görüşmede Terim’e resmi teklifini iletirken, net konuştu; “Florya’nın ve G.Saray’ın sana ihtiyacı var. G.Sarayseni göreve çağırıyor” dedi.

Başarıya mecburuz
Daha sonra söze giren Ali Dürüst, “Florya’da sorun çok. Elimizdeki oyuncular kötü değil. Güçlükleri göğüsleyecek bir lidere ihtiyacımız var. Hep birlikte başarıya gitmeye mecburuz” diye konuştu. Dünkü zirvede para konusunun görüşülmediği, yalnızca G.Saray’ın sorunlarının masaya yatırıldığı belirtilirken takımın başına geçmeye sıcak baktığı ifade edilen Terim’in ailesinin fikrini aldıktan sonra kararını vereceği öğrenildi.

3 Galatasaraylı G.Saray’ı konuştuk

G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın Terim’den 48 saat içinde yanıt beklediği, yarınki mazbata töreninin ardından Florya’nın yeni patronunu açıklamak istediği ifade edildi. Dünkü zirve hakkında bilgi veren Ali Dürüst, “Fatih Hoca, 6 ay önce ailevi durumu nedeniyle Türkiye’de çalışmayacağını açıklamıştı. Ancak, bizim görüşmemiz olumlu geçti. Bununla beraber henüz biten bir şey de yok. Bu, üç Galatasaraylı’nın Galatasaray’ı konuşmasıdır. Birlikte çok güzel bir Galatasaray sohbeti gerçekleştirdik. Çarşamba günü (yarın) bir kez daha görüşeceğiz. O gün mazbataları aldıktan sonra, son görüşme şekillenecek. Fatih Terim’e teklif yaptığımız doğru” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder