2 Mayıs 2011 Pazartesi

Torba Yasası Ne Zamana Kadar Uzatıldı

Torba Yasası Uzatıldımı ne kadar uzatıldı,Torba yasa süresi uzatıldı mı ? Torba yasa süresi uzatılacak mı ? 2011 Torba yasa süresi nezamana kadar uzatıldı ? Bağ-Kur torba yasası ne zamana kadar uzatıldı? 2011 Vergi ve Prim Affına Uzatıldı mı? – vergi affı uzatılacak mı ? vergi affı 2011 uzatılması vergi affı uzatıldımı?. VERGİ AFFI UZATILMASI. Vergi affı uzatma. Vergi affı uzatılacak mı. Vergi affının uzatılması, vergi affı 2011 uzatılması, vergi affı 2011 uzatıldı mı?


29.04.2011 Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde taksicilerle bir araya geldi ve Vergi ve SGK borçlarıyla alakalı, tahakkukta bir yığılma oldu ciddi miktarda. Bunu bir ay süreyle uzattık ki bu tahakkukun yapılmasına yönelik bir rahatlama meydana gelsin ve bununla ilgili yarın bu yayınlanacak ve süreç başlayacak, bir ay daha uzatılmış oluyor” dedi.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi ve prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören yasada başvuru süresini 1 ay uzatacaklarını açıkladı. Kararın önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’ndan çıkacağını belirten Şimşek, yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflere başvurularını hemen yapmayı önerdi.

SGK’ya yapılan yoğun müracaatlar nedeniyle torba yasasının 31 Mayıs’a kadar uzatılması gündemde. Hükümet yetkilileri bu süreyi 2 Haziran olarak belirleme yetkisine sahip.

Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan şu açıklamayı yaptı:

“Eğer o uzatma gerçekleştirilirse 31 Mayıs tarihine kadar da uzatılabilir. Daha 2 aylık bir süremiz var diyebilirim, özellikle esnaflarımızdan rica ediyorum mevcut yoğunluğu azaltma hususunda bize yardımcı olsunlar. Şuan bizim işveren servislerimizde herhangi bir yoğunluk yok, sadece BAĞ-KUR kısmında yoğunluk mevcut herkes biran evvel benim işim yapılsın mantığı yürüttüğü için yoğunluk oluşuyor. Bunun için vatandaşlarımızın bizlere çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmaları gerekiyor. Herkes önce benim işimi yap derse içinden çıkamayız” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder