15 Şubat 2011 Salı

2011 Affı Resmi Gazete | 2011 Af yasası | 2011 af haberleri | 2011 Af Kanunu

2011 Af Kanunu | 2011 af haberleri | 2011 Af yasası | 2011 Affı Resmi Gazete





TBMM Plan Bütçe Komisyonu ‘ndan Ekstra Mali Af Süresi

Ağırlıklı olarak kamunun vergi ile sosyal güvenlik prim alacaklarını yeniden yapılandıran ve çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler içeren ”Torba Tasarı”, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
Aralıklarla 30 Kasım 2010 tarihinden bu yana plan ve bütçe komisyonunda  ele alınan ve kabul edilen tasarıya göre, 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan ödenmemiş vergiler, trafik cezaları, idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, belediyelerin su bedeli alacakları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeline ilişkin alacaklar yeniden yapılandırma kapsamında olacak.
Kanun tasarısının ilk ve açıklanan halinde önemli bir değişiklik gerçekleşti ve vergi, sosyal güvenlik primi, trafik cezası başta olmak üzere kamuya olan borçlarla ilgili olarak 31 Temmuz ve 31 Ekim şeklinde açıklanan tarihler 31 Aralık 2010 olarak değiştirildi.
Af açıklaması ardından vergi ve prim borçlarını son altı ayda aksatanlar da kamu alacakları için getirilen ödeme kolaylığı kapsamına alındı. Bu durumda bulunanlar, 5 aydır ödemedikleri borçlarını 36 aya yayarak 18 taksitte ödeyebilecek.
Değişiklik, iktidar ve muhalefet üyelerinin oybirliğiyle gerçekleştirildi. Böylece son altı ay içerisinde ödenmeyen tüm borçlar da ödeme kolaylığına dahil edildi.
Bu sayede, affın tarihinin uzatılabileceği beklentisine girerek borçlarını ödemeyenler hem bu süreye ilişkin gecikme faizinden kurtulacaklar, hem de bu borçları 36 aya varan sürede 18 taksit halinde ödeyebilecekler.
15.01.2011
Mali Af Kanun Tasarısının Plan Bütçe Komisyonunca Kabul Edilen Tam Metni İçin BURAYA TIKLAYIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder