11 Şubat 2011 Cuma

SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA | SSK SORGULAMA

SSK SORGULAMA - SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA (SSK SİCİL NO İLE)



Bilindiği üzere son uygulamada ssk sorgulamak için Turkiye.gov.tr adresinde sorgulama yapmanız gerekiyor
Fakat Alternatif olarak hizmet dökümünüzü aşağıdaki linkletn sorgulayabilirsiniz

Aşağıdaki Link'e Tıklayıp

ssk no ve tc kimlik bilgilerini girip öğrenebilirsiniz



SSK Sorgulama  ve ya primlerinizi öğrenmek için artık SSK.GOV.TR internet sitesinden yaynlanmamaktadır.


Kişisel bilgilerinin korunması amacı ile bu bilgiler artık ( www.turkiye.gov.tr ) adresinden yaınlanacaktır.

 

SSK Hizmet Dökümünü nasıl öğrenebilirsiniz.


1.e-Devlet Şifresi 


e-devlet şifresi nasıl alınır:

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir      Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 1 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.  

 3.Elektronik İmza


Elektronik İmza Nasıl Alınır:


Elektronik imza, elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. 5070 Sayılı Kanun uyarınca e-imza, ıslak imza ile eşdeğerdedir. E-imza sertifikası dağıtmaya yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından dağıtılan sertifikalar kullanılarak imzalama işlemi yapılır.

Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer bilgilere www.tk.gov.tr    adresinden ulaşabilirsiniz.

Elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir. Bilgisayarınıza kurulan program ile elektronik sertifikanıza giriş gerçekleştirebiliyorsanız sertifikanız kullanıma hazırdır.


 4.T.C. Kimlik Kartı

 T.C. Kimlik Kartı Nasıl Alınır:


T.C Kimlik Kartı, yakın gelecekte kanuni olarak nüfus cüzdanın yerine geçerek, vatandaşlık kartı olarak kullanılacaktır. T.C Kimlik Kartı, yapılan pilot uygulama kapsamında, Bolu ilinde ikamet eden vatandaşlarımıza verilmektedir. T.C. Kimlik Kartı ile giriş yapabilmeniz için iki yöntem bulunmaktadır.

www.sskemekli.com

Standart Kart Okuyucu ile giriş: T.C Kimlik Kartı ve PIN ile giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda standart kart okuyucunun sürücüsü ve AKİS sürücüsü kurulu olmalıdır.

Kart Erişim Cihazı ile giriş: Sahip olduğunuz bir KEC ile www.turkiye.gov.tr'nin belirleyeceği politika ile giriş yapabilirsiniz. Giriş, ilk etapta Kart, PIN ve Parmak İzi üçlüsü kullanılarak yapılacaktır. Bu yöntem standart kart okuyucuya göre çok daha güvenli bir giriş yöntemidir. Bilgisayarınızda KEC Sürücüsü ve OYA kurulu olmalıdır.

 


Aşağıdaki Linki kopyalayı, tarayıcınıza yağıştırın,

ssk hizmet dökümü ve ssk sorgulama nızı yapabilirsiniz


 https://giris.turkiye.gov.tr/Giris2/gir?hk=929

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder