20 Aralık 2010 Pazartesi

Ailenin Korunması İçin Cumhuriyet Savcılığına Şikayet - Dilekçe Örneği

Ailenin Korunması İçin Cumhuriyet Savcılığına Dilekçe Örneği - Cumhuriyet Savcılığına Şikayet


CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞISAYIN MAKAMI'NA

ŞİKAYETÇİ EŞ :.......

VEKİLİ :.......

KARŞI TARAF :.......

KONU : 4320 Sayılı Yasa Gereğince Gerekli Tedbirlerin Alınması

SUÇ TARİHİ :.......

AÇIKLAMALAR : Müvekkilimiz ile karşı taraf şikayet olunan eş ....... tarihinden beri evli olup evlilik kayıtları, ....... İli, ....... İlçesi, ....... Mahallesi, ....... Cilt No, ....... Aile Sıra No ve ....... Sıra Nodadır. Tarafların bu evliliklerinden ../../.... doğumlu ....... isimli çocukları bulunmaktadır.

Davalı eş evlilik birliğinin kendisine yüklediği edimleri yerine getirmemekte olup müvekkilimiz kendisine bunu hatırlattığında ise şiddete başvurmaktadır. Davalı eve gece geç vakitlerde alkollü olarak gelmekte olup müvekkilimizi ve çocuğunu dövmektedir. Buna ilişkin doktor raporları ektedir.

Bu nedenlerle 4320 Sayılı Yasa uyarınca Makamınızdan şikayet olunan eş aleyhine gerekli tedbirlerin alınması için bu başvurunun yapılma zorunluluğu doğmuştur.

H. NEDENLER : 4320 Sayılı Yasa ve İlgili Mevzuat

DELİLLER : Doktor raporları, Nüfus Kaydı, tanık beyanları vs.

İSTEM SONUCU :Arz edilen nedenlerle gerekli yasal kovuşturma yapılarak 4320 SY uyarınca şikayet olunan eş hakkında aile içi şiddetin doğmaması için gerekli tedbir kararının verilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz........

ŞİKAYETÇİVEKİLİ .......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder