6 Aralık 2010 Pazartesi

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA Resimli anlatım..

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA
Araç Sorgulama, Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama,Adres değişikliği Araç Sorgulama gibi birçok  işlemi e-devlet kapsamında yapılabilmektedir.
E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır ve e-devlet giriş işlemleri resimli anlatımlarla aşağıda anlatılmaktadır.


e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 1 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.
E-Devlet şifrenizi Nereden Alabilirsiniz ?

Belirli PTT Merkez Müdürlüklerinden alabilirsiniz. E-devlet şifresini alabileceğiniz size en yakın PTT şubesini öğrenmek için tıklayınız.




e-devlet-sifresi-alinabilen-ptt-subeleri
Yukarıdaki ekranda daire ile işaretli yer işaretlenerek ve aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi il seçimi ve ilçe seçimi yapılarak "sorgula" butonuna basılır.
e-devlet-sifresi-nasil-alinir


Linki tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder